Llibres

Mar nostra_1

 

MAR NOSTRA. Viatge al voltant de la Mediterrània. 1932

(Edició Setembre 2014)

Escrit en forma de diari i estructurat en 88 capítols, el llibre presenta la crònica d’un viatge realitzat per l’autor l’any 1932. Visita tots els països que comparteixen la mar Mediterrània, començant per França i seguint pel sud d’Europa i tornant per la costa del nord d’Àfrica. Inclou descripcions de les principals ciutats i ports, l’arquitectura, la situació política i la seva gent, amb comentaris sobre els personatges que va trobant al llarg del viatge. El llibre es complementa amb sis poemes que fan referència al mar.

 

Gnom

GNOM, Cròniques d’uns moments viscuts 1937-1938

(Edició Abril 2013)

Recull 122 articles que Ramon Sastre va publicar al Diari de Catalunya del grup Estat Català a finals de 1937 i principis de 1938, en plena Guerra civil. Aquests articles, agrupats en les seccions Full d’almanac i Comentari al moment, informen de la situació social, política i bèl·lica que es vivia al nostre país en aquells moments i dels fets que es produïen dia a dia a la ciutat de Barcelona, amb una visió irònica i crítica dels comportaments extremistes i
antidemocràtics. El llibre es complementa amb unes reflexions sobre els efectes de la Guerra i una biografia de l’autor.

.

poema erotic portada

 

Hores del poema eròtic. 1918

(Edició 1918)

Recull de 18 poemes amorosos que Ramon Sastre va publicar a l’edat de 22 anys, utilitzant el pseudònim de “Ramon de Curell” i fent servir un mètrica molt variada; cada poema és diferent, tant en l’estructura com en l’extensió. Els poemes, a l’estil d’Ausiàs Marc, ens parlen de l’amor i de situacions amoroses diverses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s